Cyber Psychology

Ακαδημία Γονέων Virtualis - Παιδί και Οθόνες

#psychoeducation #video_games #psychology

#cyber_phychology

Ακαδημία Γονέων Virtualis "Παιδί & Οθόνες"

Στο πλαίσιο της Ακαδημίας Γονέων παρέχεται μια σειρά συναντήσεων, με συχνότητα δυο συναντήσεις μηνιαίως και διάρκειας 45’.
Αυτό το πρόγραμμα έχει τόσο χαρακτήρα ψυχοεκπαίδευσης όσο και πρόληψης, καθώς οι γονείς ενημερώνονται και εκπαιδεύονται γύρω από το ζήτημα της ορθής χρήσης του Διαδικτύου και ευρύτερα των οθονών( pc, tablet, laptop & mobile ) που πρέπει να εφαρμόζουν τα παιδιά τους.
Κατα την διαρκεια των τριαντα τελευταιων ετων παρατηρουμε μια αναπτυξη των συγχρωνων τεχνολογιων διχως προηγουμενο. Τα παιχνιδια εικονικης πραγματικοτητας αλλιως video games αποκτουν ολο και περισσοτερο εδαφος τεινοντας να κατακτησουν την πρωτη θεση στην διασκεδαση των νεων.

#academy #virtualis #parental_control

Τα video games θεωρούνται πηγή κύρους, γοήτρου και αναγνώρισης. Μέσα απο μερικά κλικ ο παίκτης μπορεί να χειρίζεται και να κατευθύνει τον κόσμο που εχει ο ιδιος δημιουργήσει προς οποια κατευθυνση επιθυμει.
 
Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ότι αργά η γρήγορα ο έφηβος που έχει γαλουχηθεί μέσα από την κυβερνοχώρο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, η οποία προς μεγάλη του απογοήτευση δεν θα υπακούει στις δικές του επιθυμίες και θα κληθεί να υπακούσει σε νόμους και επιταγές για τις οποίες δεν έχει προετοιμαστεί ψυχικά με αποτέλεσμα ψυχικούς τραυματισμούς, απογοητεύσεις και μερικές φορές απόλυτη αδυναμία να ενταχθεί στην πραγματικότητα και να καταφύγει στον εικονικό κόσμο του ίντερνετ.
Το gaming συνδέεται ωστόσο και με πολλά πλεονεκτήματα, από δεξιότητες μνήμης και επίλυση προβλημάτων έως βελτιωμένο συντονισμό και δημιουργικότητα.
Η Ακαδημία Γονέων Virtualis έχει ψυχοεκπαιδευτικό χαρακτήρα και στόχος της είναι η δική σας ενημέρωση και πρόληψη.
Με τη δική σας στήριξη και καθοδήγηση μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό χόμπυ για το παιδί σας.
 
Το πρόγραμμα των συναντήσεων καλύπτει μια σειρά θεμάτων :
-Τα παιδιά και οι έφηβοι ως διαδικτυακοί καταναλωτές
-Η ρητορική του μίσους στο διαδίκτυο
-Cyberbulling
-Ψηφιακό αποτύπωμα και διαχείρηση της διαδικτυακής εικόνας
-Εικονική ταυτότητα
 

Workshops

#cyber_psychology

Workshops Γονέων

#workshop_for_parents

Στόχοι των workshops

Κύρια επιδίωξη της Ακαδημίας Γονέων είναι η ενημέρωση και η ψυχοεκπαίδευση των γονέων προκειμένου να υιοθετήσετε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας μία ασφαλέστερη χρήσης των εικονικών μέσων.

Η εκμάθηση των παιδιών μας για την ασφαλή χρήση των οθονών ( pc, tablet, laptop & mobile ) και του διαδικτύου ξεκινάει απ’την συνετή χρήση της τεχνολογίας σαν γονιος. 

Οι γονείς οφείλουν να παρέχουν ένα υγιές πρότυπο χρήσης. Η καλλιέργεια και η θεμελίωση ποιοτικών σχέσεων γονέων παιδιών συμβάλουν στην αποφυγή εμφάνισης εθιστικών συμπεριφορών των παιδιών με τις οθόνες, είτε είναι videogames είτε είναι social media κτλ

Οι γονείς θα πρέπει να αποφεύγουν να “δαιμονοποιούν” την τεχνολογία και τα μέσα της, αντιθέτως θα πρέπει να της αναγνωρίζεται ένας πολύ δημιουργικός χαρακτήρας και να ζητούν απ’τα παιδιά να την εξερευνούν από κοινού. Μ’αυτό τον τρόπο οι γονείς μαθαίνουν τι τα ελκύει και αυξάνονται οι πιθανότητες να μοιραστούν μελλοντικά τα παιδία μαζί τους μια ανυσηχία τους.Στην ακαδημία γονέων, οι γονείς κατανούν τη σπουδαιόττηα της θέσπισης και της σωστής εφαρμογής των ορίων μέσα στο σπίτι καθώς και ποιος ο ρόλος του στην αποφυγή και πρόληψη απ΄τον εθισμό στο διαδίκτυο.

Οι γονείς θα πρέπει να παροτρύνουν τα παιδιά τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες, έτσι ώστε το διαδύκτιο να μην αντικαθιστά τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Επιπλέον οι γονείς οφείλουν να παραμένουν ενεργά ενημερωμένοι των τεχνολογικών εξελίξεων ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα διαδικτυακά ενδιαφέροντα των παιδιών τους. 

#vr #teenagers

Φόρμα συμμετοχής στα Workshops των Γονέων

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής στα Workshops και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας

#why #virtual_reality

Γιατί οι έφηβοι αποζητούν την εικονική πραγματικότητα

Παρατηρείται μια εξαρση αυτου του ειδους εθιστικων συμπεριφορων γεγονος που οφειλεται στην δυσκολια του σημερινου εφηβου να αυτονομηθει, να βρει την ταυτοτητα του. Ο κυβερνοχωρος σχετικα απλοχερα προσφερει την τοσο πολυποθητη ταυτοτητα στον εφηβο και την εγγραφη σε μια ομαδα, την αισθηση οτι ανηκει καπου. Είναι προφανές ότι το σημερινό παιδί δεν μπορεί να αποκοπεί από υφιστάμενα πρότυπα, δηλαδή δεν μπορούμε να θεωρούμε εξ αρχής τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ως κάτι το απαγορευμένο για την καλή ψυχική ανάπτυξη του παιδιού.
Το πρόβλημα δημιουργείται όταν περνάμε από την δημιουργική-ευχάριστη ενασχόληση στην εξάρτηση. Δυστυχώς σήμερα παρουσιάζεται μια νέα μορφή ψυχοπαθολογίας, εξάρτηση από το ίντερνετ, με αποτέλεσμα να έχουμε νέες δομές αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου, πχ. την δημιουργία σχετικών κλινικών.
#vr #teenagers

Γιατί οι έφηβοι αναζητούν το virtual reality

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε γιατί οι έφηβοι αγαπούν τόσο πολύ την εικονική πραγματικότητα; Γιατί λοιπόν το εικονικό ελκύει τους νέους και ιδιαίτερα του εφήβους; Είναι λες και το πέρασμα απ την παιδική ηλικία στην εφηβική ζωή συμβολίζεται μέσα απ’ την ενασχόληση στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Η ένταξη και η αποδοχή στην εικονική πραγματικότητα συνιστά μια διαδικασία αναγνώρισης σε μια κοινότητα η οποία διέπεται απ’ τους δικούς της νόμους και κανονισμούς. Τα video games σαν άλλες εικονικές κοινότητες προσφέρουν στους νέους έναν ουτοπικό κόσμο, μια τέλεια κοινωνία στην οποία ο καθένας καταλαμβάνει άκριτα -ελεύθερα όποια θέση θέλει.

Η ενασχόληση του παιδιού μέσα σ αυτήν την άλλη πραγματικότητα συνιστά ένα τρόπο διαφυγής και ανακούφισης απ’ την εξωτερική πραγματικότητα.

Scroll to Top